Praktik hos Sanseværkstedet

Som ergoterapeutstuderende på 6. semester, har du mulighed for at søge om at komme i 6 ugers praktik hos Sanseværkstedet. 

Hvad får man ud af en praktik hos Sanseværkstedet?

I en praktik hos os får man en unik mulighed for, at få indblik i, hvordan det er at drive en selvstændig ergoterapeutisk praksis. Sanseværkstedet er en enkeltmandsvirksomhed, så man skal være klar på, at komme ud på en lille arbejdsplads, uden nogen kollegial kontakt udover indehaver, Karoline Bartholdy, som også er jeres vejleder i praktikperioden, samt den medstuderende du er i praktik med. Til gengæld er Sanseværkstedet også en meget fleksibel praktikplads, hvor der er plads til frihed under ansvar, og til nye gode ideer. 

Hos Sanseværkstedet vil du både stifte bekendtskab med tumlastik-hold for forskellige aldersgrupper (2 mdr. – 3 år), samt konsultationer med individuel sansemotorisk træning og ergoterapeutisk ammevejlening. Sanseværkstedets målgruppe spænder således vidt, og omfatter både normalt udviklede børn, samt børn med sanseintegrationsproblemer, motoriske forsinkelser mm. Desuden afholdes der med jævne mellemrum workshops med forskellige temaer, hvor forældre får mulighed for at blive klogere på noget af det, der kan fylde for dem i hverdagen. Her får du mulighed for at fordybe dig i og formidle et emne du interesserer dig for, fx babymassage, babytegn, motoriske uro eller noget helt fjerde. 

Det er meget vigtigt for os, at både børn og voksne der kommer i vores hus, oplever en rolig og nærværende stund, og føler sig mødt i deres nuværende situation. Samtidig ønsker vi at skabe et rummeligt miljø hvor der er plads til alle. Det afspejler sig selvfølgelig i det generelle miljø hos Sanseværkstedet, hvorfor der altid er en rolig og rummelig stemning, og et trygt og behageligt arbejdsmiljø. 

Praktisk information

 • Varierende mødetider afhængig af aftaler og holdplan.
 • Vi tager imod studerende i både efteråret og foråret. 
 • Vi tager helst to studerende ad gangen. 
 • Gradvis og tryg overlevering af instruktør-rollen på vores tumlastikhold.
 • Du får brug for noget praktisk tøj, som du kan bevæge dig i.

Forventninger til de studerende

Som en lille enkeltmandsvirksomhed er Sanseværkstedet afhængig af, at de studerende der kommer i praktik er top-motiverede, har et drive for at indgå i klinikkens daglige gøremål og udviser en stor handlekraft. Desuden er det vigtigt at de studerende selv er opsøgende ift. viden indenfor området, og er nysgerrige på at reflektere over, og anvende denne viden.

Ydermere er det vigtigt at du kan kende dig selv i følgende: 

 • Du er tryg ved tanken om at være instruktør på tumlastik-hold, med en målgruppe der har brug for at blive ledt og få klare instrukser.
 • Du kan lide at synge børnesange, og tør at synge for (det er ikke et krav at du synger smukt, blot at du synger højt). Vi bruger ikke indspillet musik, men kun vores egne sangstemmer og enkelte instrumenter. 
 • Du tør kaste dig ud i at spille to toner på en xylofon, som bruges til introsang til hvert hold (du får rig mulighed for at øve dig).
 • Du formår at være en engageret og energisk instruktør, og er ikke bange for at finde dit indre legebarn frem.
 • Du kan lide at indgå i relationer til deltagerne på holdet, og formår at finde en god balance imellem den uformelle og formelle samtale.
 • Du trives med selvstændigt arbejde, hvor du skal tage initiativ og ansvar for egen læring.
 • Du er ikke bange for at øve dig, begå fejl og reflektere over egne kompetencer løbende.
 • Du har sat dig ind i Sanseværkstedets tilgang og værdier, og du kan se dig selv i disse.
 • Du har mod på at være kreativ,  og evt. finde på nye sanglege og øvelser.

Lyder det som noget for dig?

Hvis du er interesseret i at komme i praktik hos Sanseværkstedet, skal du sende en motiveret ansøgning til praktik@sansevaerkstedet.dk

Jeg ser frem til at høre fra dig! 

Med venlig hilsen
Karoline Bartholdy – indehaver af Sanseværkstedet