Hvad kan Sanseværkstedet tilbyde?

Tumlastik. Sanseværkstedet tilbyder tumlastik, en form for stimulerende babygymnastik, der understøtter dit barns sansemotoriske udvikling. Alt foregår på børnenes præmisser, igennem leg, tumleri, sang, dans, nusseri og mere leg.

Sanseværkstedets hold tager udgangspunkt i sanseintegrationsteori, hvor vi fokuserer på at stimulere de tre sanser, (1) berøringssansen, (2) balancesansen og (3) muskel-ledsansen. Ved at stimulere disse sanser, kan vi bidrage til en øget kropsbevidsthed, større motorisk sikkerhed, styrket fortolkning af sanseindtryk, og ikke mindst mere kropsro. 

Læs mere om tumlastik her

Musik og rytmik. En anden vigtig del af Sanseværksteder er musik og rytmik, som spiller en stor rolle på mine hold. I stedet for indspillet musik, anvender vi forskellige enkle instrumenter, og vores sangstemmer. På den måde bliver musik og rytmik et aktivt element, som, på lige fod med resten af programmet, bidrager til stimulering af barnets sanser, og skaber ro, fordybelse og en masse nærvær. Der er absolut ingen krav til din musikalske formåen, for at kunne deltage. Du og dit minimenneske er velkommen, uanset om du synger rent, falskt, højt, lavt, eller slet ikke. Jeg synger altid højt og tydeligt, så alle har mulighed for at fokusere på, at nyde kvalitetstiden med din baby, på præcis den måde, du er mest tryg ved. 

Sanseværkstedet er også et pusterum

Bag Sanseværkstedet står en lykkelig, forvirret, stolt og træt mor. Da jeg selv var nybagt mor på barsel, gik jeg til en masse forskellige aktiviteter. Foruden den inspiration jeg fik til, hvordan jeg kunne lege med mine piger, fungerede aktiviteterne også som et tiltrængt frirum i barselshverdagen. Jeg havde brug for at komme lidt ud af huset, og få dækket mit eget behov for socialt samvær med andre voksne. Jeg var meget taknemmelig for de fællesskaber, som jeg blev en del af.

Det var under min første barsel, at drømmen om mit eget opstod. Dels fordi jeg altid har brændt for børneområdet og været enormt optaget af sanseintegration, og dels fordi jeg gerne vil skabe samme muligheder for fællesskaber for andre forældre, som dem jeg selv havde så stor gavn af. 

Jeg lægger stor vægt på at skabe et rart og tillidsfuldt rum, hvor i som forældre føler jer velkomne og godt tilpas. Desuden håber jeg, at I vil opleve et dejligt fællesskab, hvor I kan søge sparring og støtte blandt ligesindede, og hvor i også kan få dækket jeres eget sociale behov.